Svjedodžba (dvojezična) Društva/Società Dante Alighieri. Svaki naš polaznik, nakon što je uspješno završio određeni stupanj (A, B1, B2, C1, C2), dobiva dvojezičnu svjedodžbu Društva/Società Dante Alighieri. Nakon svakog međustupnja (primjerice, A2a, A2b, B2c) može dobiti potvrdu o pohađanju tečaja talijanskog jezika.
 
PLIDA - Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri  DDA Zagreb ovlašteni je centar za provedbu ispita Certificazione PLIDA,međunarodno priznate svjedodžbe o poznavanju talijanskoga kao stranog jezika. Potvrda o poznavanju talijanskog jezika nužna je strancima koji se u Italiji žele školovati ili zaposliti. Često je potrebna i onima koji žele raditi kod talijanskog poslodavca izvan ItalijeCertificazione PLIDA priznata je od talijanskog Ministarstva vanjih poslova, Ministarstva obrazovanja, sveučilišta i istraživačke djelatnosti i Ministarstva rada, zdravlja i socijalne politike.
 
2004. godine Ministarstvo rada, zdravlja i socijalne politike dodijelilo je Società Dante Alighieri, kao jedinoj instituciji u Italiji, da za strance koji traže posao organizira tečajeve PLIDA u njihovoj matičnoj zemlji, omogućujući im na taj način prednost prilikom zapošljavanja.
 
Ispit PLIDA polažu oni kojima talijanski nije materinski jezik. Podijeljen je na šest stupnjeva: A1, pripremni; A2, temeljni; B1, prijelazni; B2,samostalni; C1, napredni, i C2, vrsni, u skladu sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike. Može mu pristupiti svatko tko želi, bez obzira je li prije toga pohađao tečaj talijanskog jezika ili nije. Kandidat sam bira stupanj za koji misli da je najbolje pripremljen. Ispit se održava dvaput godišnje, krajem svibnja i krajem studenog. Točan datum, jednak za sve centre, određuje središnjica Società Dante Alighieri u Rimu. Za svibanjski rok potrebno se prijaviti do 10. travnja a za rok u studenome do 10. listopada. Ispit se sastoji od pismenog i usmenog dijela. Svi testovi ocjenjuju se u središnjici Società Dante Alighieri u Rimu. Središnja uprava SDA određuje i cijenu ispita (okvirno A1 = 60,00 €, A2 = 65,00 €, B1 = 70,00 €, B2 = 75,00 €, C1 = 90,00 €, C2 = 105,00).
 
Tečajevi talijanskog jezika i kulture U ITALIJI. U suradnji s talijanskim partnerima i Talijanskim institutom za kulturu, našim vrijednim polaznicima dodjeljujemo stipendije za usavršavanje jezika u Italiji. Naši su polaznici bili posebno zadovoljni tečajevima i popratnim aktivnostima – izletima, obilaskom znamenitosti, degustacijom talijanskih specijaliteta, zabavom – u ovim školama: Scuola Tricolore(Genova), Il Faro (Caorle), Cultura Italiana (Bologna), Europass (Firenze), Accademia Lingua Italiana (Assisi), Ciao Italia (Roma), Scuola Dante Alighieri (Camerino),Scuola Porta d’Oriente (Otranto), Babilonia (Taormina), Fiori blu di Sicilia (Palermo).